• Maramures, Baia Mare Str. Europa Nr. 83
  • +40 362 408 399 / +40 722 366 945
  • graur@ceconii.ro / ceconii@yahoo.com

Digital

Servicii tipografice - Tipar digital

 

Tiparul digital permite realizarea tipăriturilor foarte rapid şi direct de pe computer, fără a mai fi nevoie de plăci tipografice sau de timp pentru montaj. Astfel a apărut şi conceptul de tipar în regim de urgenţă, deoarece cu o tipografie digitală lucrările se pot tipări într-un timp foarte scurt, în decurs de câteva ore. 

De exemplu, pentru o comandă de câteva sute de pliante A4 faţă-verso policromie transmisă după-amiaza, tiparirea se face în decursul nopţii, iar pliantele se pot ridica a doua zi la prima oră de la centrul nostru de copiere. 

Un alt mare avantaj faţă de tiparul clasic îl constituie şi posibilitatea de a tipări tiraje mici la un preţ foarte convenabil, tiparul digital mai este cunoscut şi ca tipografie de tiraj mic şi chiar foarte mic, chiar şi într-un singur exemplar! Această metodă este însă rentabilă doar pentru tiparirea de tiraje de până la 450-500 de exemplare. Pentru tipărirea de tiraje mai mari, de peste 500 de exemplare, este mai avantajos tiparul offset, unde comenzile trebuie făcute în avans cu câteva zile.